2ehands-zorghulpmiddelen

Links

WMO–Adviesgroep Berg en Dal

De WMO–Adviesgroep Berg en Dal –voorheen Platform WVG/BTB Groesbeek geheten– bestaat uit een groep van vrijwilligers die de belangen van mensen met een beperking behartigt, jong en oud. U kunt op hen een beroep doen als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van huishoudelijke hulp of van hulpmiddelen. Of als u een aanpassing nodig heeft in uw woning. Ze adviseren over vervoersvoorzieningen en over regelgeving rond deze voorzieningen. Signaleren problemen bij toegankelijkheid, bruikbaarheid en bereikbaarheid van openbare gebouwen, wegen en instellingen.
Website: www.wmoadviesgroepbergendal.nl
Email: info@wmoadviesgroepbergendal.nl
Contact: 06 – 13415975.

Kringloop Groesbeek

De Kringloopwinkel Groesbeek is maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur open en is gevestigd aan de Industrieweg 17 te Groesbeek. Inbreng van goederen is op deze dagen van 10 tot 13.00 uur.
Aanvullend is de kringloop iedere laatste zondag van de maand open van 12 tot 16 uur.
U kunt hier terecht voor al uw goede maar niet meer gebruikte artikelen.
De opbrengst komt ten goede aan de Groesbeekse gemeenschap.
Voor meer informatie:
bel 06 – 11199935 (André) of mail naar kringloopgbk@hotmail.com

Inloophuis Groesbeek

Het Inloophuis Groesbeek is een ontmoetingsplek, een tweede huiskamer, voor iedereen die direct of indirect met de gevolgen van een ernstige ziekte zoals bijvoorbeeld kanker te maken heeft
Het inloophuis is iedere dinsdag en woensdag open van 13.30 tot 16 uur.
Bezoekadres:
Inloophuis Groesbeek, De Mallemolen, Kloosterstraat 11, 6562 AT Groesbeek
Algemeen telefoonnummer: 024 – 675 60 71
Contactpersoon + email: Mevrouw Elma Burg (voorzitter van bestuur), info@inloophuisgroesbeek.nl
Website: www.inloophuisgroesbeek.nl

T'ai Chi Chuan Nijmegen

T'ai chi en Qi Gong beogen ontspanning, genezing en gezondheid te bevorderen. De langzame, vloeiende en zich herhalende bewegingen van de T'ai Chi Chuan – vorm heffen stress en blokkades op. Zij helpen het lichaam zich weer te herstellen naar de natuurlijke, ontspannen staat van zijn. Regelmatig oefenen brengt lichaam en geest in balans. Het door de oefeningen verkregen lichaamsbewustzijn kan in het dagelijks leven een grote hulp zijn. Cursussen worden individueel en in groepsverband gegeven, voor beginners en gevorderden. Naast de reguliere lessen zijn er ook T'ai Chi – lessen voor ouderen mobiel, en ouderen in de stoel:' T'ai Wheels '. Instromen gedurende de cursus is altijd mogelijk.
Voor meer informatie: bel 024 – 3234534 (Resi Messelink) of mail naar t.messelink@chello.nl.

Vakantie appartementen ”De Hamsche Kuul”

De Hamsche Kuul is een boerenvilla uit 1930, centraal gelegen in een rivierdorp met een rijke historie. U wordt hier wakker van fluitende vogels, heerlijk rustig in de mooie omgeving van de Millingerwaard. U kunt kiezen uit 4 luxe kamers, met of zonder balkon. Verder heeft u de beschikking over een gezellige ontspanningsruimte met volledig ingerichte keuken. Voor uw &lang elektrische&rang fiets is een voorziening aanwezig. Aangepast aan minder validen.
Bed & Breakfast De Hamsche Kuul
Zeelandstraat 34
6566 DL Millingen a.d. Rijn
0481 – 355678 of 06 – 51465027
info@dehamschekuul.nl
www.dehamschekuul.nl

Vakantie appartementen ”Blijf nog even”

Voor mensen die minder goed ter been zijn is het lastig een juiste of geschikte vakantie locatie te vinden. Wij vinden dat dit wel moet kunnen! Vanuit dit uitgangspunt, hebben wij het plan opgevat, in de stenen landbouwschuur, twee rolstoel vriendelijke vakantiewoningen te realiseren. De vakantie appartementen zijn te huur. De vakantiewoningen zijn prima toegankelijk, en alles is gelijkvloers. Er zijn verhoogde toiletten met toiletbeugels. Per appartement zijn 3 hoog laag bedden en is een douchestoel en tillift aanwezig. Kortom van alle gemakken voorzien. De vakantie accommodatie is zo ingericht dat (vanaf 6 personen) de appartementen gekoppeld kunnen worden, zodat je samen met familie, vrienden in één groot appartement verblijft. Valthermond is een lintgemeente en kenmerkt zich door de rust, ruimte en de vergezichten. Genieten van de natuur, met regelmaat lopen er reeën, hazen en vosjes door de weilanden. In de directe omgeving zijn verschillende leuke, rolstoelvriendelijke, activiteiten te beleven. Boeken kan via onze site: https://www.blijfnogeven.nl/, wil je meer informatie mail dan naar info@blijfnogeven.nl.