2ehands-zorghulpmiddelen

Missie

Vaak belanden zorghulpmiddelen (en aan zorg gerelateerde fitness–apparaten zoals hometrainers) die niet meer gebruikt worden in de kast of op de berging, of op de stortplaats van de gemeente. Dit is zonde, iemand anders kan hier nog plezier van hebben.
Binnen de stichting 2ehands-zorghulpmiddelen worden de aan ons geschonken, gebruikte spullen verkocht.
De burger draagt zo bij aan een duurzame maatschappij. En ondersteunt hiermee andere mensen in het voeren van een zo zelfstandig mogelijk bestaan en draagt bij aan hun zelfstandige rol in de samenleving.

De opbrengst van artikelen komt ten goede aan stichting 2ehands-zorghulpmiddelen, die het jaarlijks schenkt aan "fun" voor gehandicapte kinderen (zie "sponsoring" op de home-pagina).

De stichting 2ehands-zorghulpmiddelen heeft als pijlers:
1 Hergebruik: waarom iets weggooien als het nog goed door anderen gebruikt kan worden? Hergebruik van goed materiaal biedt financiële winst voor koper en verkoper.
2 Dienstverlening: door de hulpmiddelen van de aanbieder te verkopen (en niet te vernietigen) wordt het hem of haar makkelijk gemaakt er afstand van te doen en wordt de koper financieel minder zwaar belast. Beiden zal de wetenschap sociaal bezig te zijn –want medemensen te steunen en het milieu niet te belasten– goed doen.
3 Milieu: door materiaal nogmaals te gebruiken hoeft er niet iets nieuws te worden gemaakt en hoeven geen grondstoffen te worden gebruikt. Daarmee wordt het milieu ontlast.
4 Sociale ondersteuning: de winst uit de verkoop worden geschonken aan een of meerdere per jaar te kiezen goede (revalidatie-)doelen gerelateerd aan gehandicapte kinderen. Het gaat hierbij om de fun–factor, het extraatje voor deze doelgroep.

Doelstelling

Het doel van de stichting 2ehands-zorghulpmiddelen is tweeërlei; ten eerste, tweedehands zorghulpmiddelen en aan zorg gerelateerde fitness-apparaten die nog goed zijn tegen een heel schappelijke prijs ter beschikking te stellen; ten tweede, de winst terug laten vloeien naar de maatschappij, middels aan "fun" gerelateerde activiteiten voor gehandicapte kinderen.

Dus bel ons, vul het contactformulier in of mail ons, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!